Terug naar Over mij

Vrijwilligerswerk

Energiecoach

Als energiecoach kom je bij mensen thuis kijken hoe ze hun huis en gedrag thuis kunnen verduurzamen. Zodat de energierekening naar beneden gaat en er minder fossiele brandstoffen nodig zijn. Voor mij een interessante les over iets wat veel mensen raakt en voor hen een mooie manier om te besparen. Win-Win! Ik heb een training gekregen van Hoom en daarna nog een aanvulling van SME. Ik ben coach sinds 2019.

Scouting

Na mijn lidmaatschap ben ik vanaf mijn zestiende vrijwilliger geworden bij Scoutinggroep Shawano’s Lisse. Van mijn zestiende tot mijn dertigste ben ik afwisselend leiding geweest van de scouts (11-15 jaar) en van de bevers (5-7 jaar). Als leiding ben je samen met enkele anderen verantwoordelijk voor een groep van ongeveer 20 kinderen. Nu ondersteun ik de leiding op de achtergrond zodat zij hun taken beter kunnen uitvoeren en zodat ze af en toe ook vervanging hebben als ze zelf afwezig zijn.

Scouting trekt mij aan omdat je buiten bent, in beweging, met weinig middelen veel doet en er een veilige en hechte groep mensen is waar ik mij thuis voel. Ik heb hier geleerd om leiding te geven, verantwoordelijkheid te dragen, te improviseren, creatief te zijn en groepsgevoel te creëren en te behouden.

Eerder vrijwilligerswerk

Rank A Brand – merken beoordeeld op duurzaamheid

Unicef – maatschappelijke stages begeleid

Young & Fair – gastlessen gegeven op middelbare scholen over fairtrade, middels serious games

Tibetan Women’s Association in India – photojournal gemaakt, 2010

Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen – fulltime secretaris 2008-2009

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.