Terug naar Veganuary 2019

Veganuary – week 2

Na wat sleur, nu geen gezeur

Aziatische sleur

Het veganistisch eten gaat eigenlijk best makkelijk! Ik kwam de dagen na de eerste blog wel een beetje in een sleur. Alweeeer rijst? Alweeeer noodles? Saai…. Maar, toen haalde ik een heerlijke vegan pizza af (!) en toen ging het weer beter!

Bron: Pinterest ‘ Vegan Humor / fun stuff’

Ik hou van Aziatisch eten, het is makkelijk, snel en gemakkelijk vega(n) te maken. Je kookt wat noodles/rijst, snijdt de groenten die je maar in huis hebt, bakt wat kruiden en de groente, eventueel wat saus er bi (soja /groentenat /sesamolie /chili oid), vleesvervanger erbij (nootjes, vleesvervanger, (gemarineerde) tempeh of seitan) en klaar. En naar wens af te maken met feestelijke toppings: nootjes, lenteui, gebakken uitjes, sesamzaadjes, chilipepertje, taugé. Ideaal voor een druk leven. Maar na een tijdje was ik er even klaar mee. Ergens wel een luxe natuurlijk, te vaak eten gegeten afkomstig van de andere kant van de wereld. Bestaat er eigenlijk al een milieuvriendelijk dieet? Daar moest ik afgelopen tijd aan denken: seizoengroenten en -fruit, eten uit de buurt. Zou zeker interessant zijn om dat op te zetten!

Wat eet je dan wel?

Ik had laatst al eens gelezen over vegan pizza. En die hebben ze dus gewoon in Lisse! Bij de (onvervalste reclame) New York Pizza. Op de bodem zit tomatensaus en vegan kaas, denk aan cheddar. Daarop vegan shoarma met heel veel kruiden. En daarop een super romige knoflooksaus! Yummy. Erg knap. Ik maak ook weleens vegan knoflooksaus, met soja yoghurt, wat groene kruiden en een berg knoflook, maar dat wordt toch altijd minder romig. Ook lekker hoor, maar anders. Dus dit was een succes! Maar niet te vaak doen, gezond zal het niet zijn 😉

Verder hebben we ook lekkere pasta gegeten met vega gehakt, dat gaat natuurlijk prima. Nu als topping edelgist vlokken genomen. Dat is ook lekker. Er gaat niks boven smeltende kaas op je pasta, maar voor doordeweeks is dit echt wel meer dan lekker. En dan eens in de zoveel tijd wel met kaas, dat zie ik wel voor me. Ik hoef het niet altijd te hebben, dat scheelt toch weer in impact op het milieu. En dan blijft kaas extra bijzonder.

Vanavond eet ik een Turks brood gevuld met een sausje met vegakipstukjes en wat sperziebonen en salade on the side, eet smakelijk!

P.S.: celebrity fan? Blijkbaar zijn Beyoncé en Jay-Z ook vegan! https://www.npo3fm.nl/nieuws/3fm/386904-jay-z-en-beyonce-roepen-hun-fans-op-go-vegan