Terug naar Arabische Golfstaten

Aankomst in Koeweit

4 februari 2012
Koeweit Koeweit , Koeweit  17°

Hallo allemaal,
Dinsdag 31 januari vertrok ik richting Koeweit en ik ben nu dus alweer een paar dagen hier. Ik ben inmiddels een klein beetje gewend, dus bij deze een eerste verhaal!

Eerst nog even een korte uitleg van wat ik hier doe: 5 maanden stagelopen op de politieke afdeling van de Nederlandse ambassade in Koeweit. Ik schrijf mijn afstudeeronderzoek over de protesten die in februari 2011 uitbraken in Bahrein. Daar is alleen geen ambassade, dus loop ik hier stage. Maar als het goed is ga ik nog wel naar Bahrein! Verder help ik ook met algemene ambassade taken zoals nieuws updates en kleine verslagen. Dat vind ik ook heel leuk want ik wil graag leren wat een ambassade nou precies doet en of ik er eventueel wil gaan werken!

De vlucht ging heel voorspoedig, geen vertraging, en vanaf Londen had ik 3 stoelen voor mezelf dus ik heb zelfs nog een paar uurtjes lekker kunnen slapen! Op het vliegveld in Koeweit werd ik opgewacht door iemand van de ambassade, echt heel fijn, hij bracht me naar de ambassade. In mijn vlieg-kloffie maakte ik alvast kennis met wat collega’s en toen mocht ik nog even gaan rusten in mijn kamer. Kamers. Appartement. Het is luxe!! Stiekem wel heel fijn, ik voel me er al helemaal thuis (vooral op de plofbank!). Het is ingericht zodat er 2 stagiair(e)s kunnen verblijven, en er komt binnenkort ook inderdaad nog een stagiair(e?) dus dat is wel leuk.

Verder heb ik op de ambassade wat kennismakingsgesprekjes gehad en heb ik de kranten doorgelezen. Bleek dat er meteen verkiezingen waren afgelopen donderdag, en dat er daarvoor ook nog wat kleine opstootjes waren. Wist ik helemaal niet! Maar goed, het zijn de 4e verkiezingen sinds 2006, dus het wisselt hier nogal eens. Wel boeiend. Mijn collega’s zijn super aardig, heel ontspannen, dus dat is heel fijn.

Ik heb hier weekend op vrijdag en zaterdag, dat is wel even gek denk ik, maar voor nu was het fijn, lekker snel weekend! Gisteren ben ik naar een grote markt geweest en vandaag naar het centrum van de stad. Het is eigenlijk best rustig hier! Sowieso lopen er heel weinig mensen, iedereen heeft een (dikke) auto. En ik word bijna niet aangesproken, dat had ik wel gedacht! Oja en de taxi’s zijn zelfs eerlijk! Was wel grappig, er werd gezegd en geschreven dat je met de meter moet werken, anders word je natuurlijk vet opgelicht. Ik gister 4 taxi’s voorbij laten gaan omdat ze dat niet wilden doen. Bleek later dat het met de meter evenveel was als wat die andere chauffeurs ook zeiden! Dus ze zijn hier gewoon eerlijk! :O
Verder zijn het grote huizen hier, of flats, of wolkenkrabbers. En het is ook groener dan ik dacht, er staan veel palmbomen (wel gepland denk ik) en nog wat andere begroeiing.

Het eten bevalt ook goed tot nu toe. Ik heb elke dag thuis gekookt, op een kilometer afstand zit een hele grote supermarkt. Daar was ik de eerste keer trouwens heen gegaan met de chauffeur van de ambassadeur, hij deed alles voor me, echt bizar. Maar nu mag ik het gelukkig zelf doen. Vanmiddag heb ik met heerlijke kebab geluncht, kreeg er 2 hele grote broden bij en veel sla, dus ik zal geen honger lijden Wink Maar de prijzen liggen wel redelijk hoog hier.

Oja het tijdsverschil is 2 uur, het is hier 2 uur later dan in Nederland.

Ik ben benieuwd hoe het me verder zal vergaan, met m’n werk, en met mensen leren kennen hier, en dingen doen. De eerste indrukken zijn in ieder geval goed!

groetjes Jacqueline

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.