Terug naar Over mij

Studie

Bachelor

Ik ben bezig om de wereld te ontdekken. Dat begon vooral toen ik sociale geografie ging studeren in Utrecht in 2005. Ik leerde over ontwikkelingslanden en hoe deze de afgelopen eeuwen zijn geholpen en wat goed ging en wat minder goed. Ik raakte geïnspireerd en wilde mensen helpen die in de meest verschrikkelijke situatie leven. In ontwikkelingslanden is dat zo, maar misschien is het nog wel erger in landen waar ook nog eens oorlog is. Daarom begon ik met de minor conflict studies. Vanaf het eerste college wist ik het:  hier wil ik me mee bezig houden en mij voor inzetten.

Ik realiseerde me tijdens de studie echter dat je niet alles uit boeken kunt leren, zeker niet in deze beroepstak. Naast wat ik op de ander pagina’s noem heb ik ook veel gereisd en mijn talen verbeterd. Mijn studie was bijna volledig in het Engels en dit heb ik ook veel in de praktijk gebracht tijdens mijn reizen. Daarnaast spreek ik Frans (redelijk) en Duits (matig) wat ik op de middelbare school heb geleerd. Ik heb ook een begin gemaakt met Arabisch in het kader van mijn verblijf in de Golfregio.

Ook heb ik, vooral via SIB-Utrecht, uiteenlopende mensen gesproken en organisaties bezocht. Voorbeelden zijn de Verenigde Naties, de Europese Unie, de Navo, verschillende NGOs, de Nederlandse overheid en ambassades. Hierdoor heb ik na mijn studie een duidelijk en realistisch beeld van het veld waarin ik kom te werken. Ik weet wat ik wel en niet wil, en wat de voor- en nadelen zijn aan bepaalde rollen die organisaties vervullen.

 

Na 2 jaar van extracurriculaire ontwikkeling werd het tijd om me weer wetenschappelijk te verrijken. Dat deed ik aan de Radboud Universiteit Nijmegen, bij de master ‘Conflicts, Territories & Identities’. Deze specialisatie van sociale geografie richt zich op conflicten en de ruimtelijke component hiervan. Ik heb voor deze master gekozen omdat het mijn vakgebieden duidelijk combineert. Het was daarnaast interessant om aan een andere universiteit te studeren. Dit heb ik nog verder uitgebouwd met een keuzevak aan de Universiteit Leiden, genaamd ‘Anthropology on Muslim societies’. De verschillen heb ik duidelijk gemerkt!

Als onderdeel van de master liep ik stage bij UNHCR Nederland (de VN vluchtelingenorganisatie) en bij de Nederlandse ambassade in Koeweit (voorjaar 2012).

Geef een reactie

Your email address will not be published.